Home | Despre noi | Confirmari stiintifice | Comunitate | Contact

Argumente in sustinerea alimentatiei naturale

“Modul de hranire al omului, ca fiinta biologica, nu poate fi decat cel natural, organic, levogir”

Alimentatia naturala actioneaza atat la nivel preventiv, cat si terapeutic”

Hrana vie naturalizeaza, reface, reconstruieste, regenereaza structurile degenerate de alimentatia denaturata.

La nivel preventiv alimentatia naturala:

  • protejeaza impotriva bolilor de orice fel
  • protejeaza impotriva aparitiei cancerului si bolilor de inima, scade nivelul de toxicitate din colon (studiu: The Journal of Nutrition)
  • conduce la scaderea numarului de bacterii si a anumitor produsi toxici care contribuie la aparitia cancerului de colon (studiu: The Journal of Nutrition)
  • o alimentatie bogata in fructe si legume scade riscul de aparitie a cancerului la san (studiu: American Journal of Epidemiology)

La nivel terapeutic, o alimentatie bazata pe cruditati declanseaza inca de la inceput schimbari benefice, metabolismul reincepand sa functioneze intr-un mod normal, ceea ce va conduce la 3 procese importante:

  • detoxifiere – substantele vii, biostimulente, din hrana vie actioneaza ca un catalizator al arderilor si eliminarilor compusilor toxici din organism
  • regenerare – celulele afectate vor fi inlocuite, treptat, cu altele noi, sanatoase
  • energizare – recapatarea energiei vitale

Alimentatia naturala confera o stare generala de bine si de vitalitate inca din primele saptamani, marind treptat vigoarea si energia corporala, dar si aparitia unei stari psihice plina de dinamism si efervescenta. Sanatatea noastra influenteaza modul de relationare cu ceilalti oameni, cu familia, cu prietenii, direct sau indirect.

2. toti nutrientii de care avem nevoie se gasesc in alimentele naturale; nu este necesar sa omoram si sa mancam animale moarte (cadavre)

Hrana vie pastreaza continutul de carbohidrati, proteine, lipide, vitamine, minerale, enzime, in stare organica. In acest sens, un mar este incomensurabil mai hranitor decat orice aliment gatit la foc.

3. suntem fiinte biologice (nu tehnologice, fizice sau chimice) adaptate la un mod de hranire natural, organic, levogir

In natura, toate animalele se hranesc natural - 80 de milioane de specii care traiesc pe Pamant, dintre care aproximativ 700.000 sunt animale, se hranesc cu hrana vie. Faptul ca majoritatea speciilor de animale de pe pamant care traiesc in habitatul lor natural, traiesc de 7 ori mai mult decat varsta ajungerii la maturitate, fapt ce ar conduce, prin comparatie la o varsta potentiala a omului de cca 140 de ani, ar trebui sa ne dea de gandit.

De asemenea, cele mai puternice animale sunt ierbivore. O gorila, de exemplu, nu mananca decat plante si seminte crude si totusi poate strivi 1800 kg.

Omul este singurul care foloseste focul in alimentatie, precum si o serie de produse chimice de sinteza si tot omul este cel care sufera de o serie intreaga de boli si moare prematur. Folosirea focului pentru prepararea hranei este un act de distrugere care creeaza toxine (carnea, semintele si cerealele prajite sau coapte contin produsi cancerigeni).

Omul este singurul care are constiinta, dar acest fapt nu-i permite sa isi bata joc de el si de mediul in care traieste.

Niciodata nu e prea tarziu sa ne intoarcem din nou la natura. Alaturi de om, animalele domestice, hranite tot cu hrana procesata, au preluat din bolile oamenilor, inclusiv cancer, artrita si alte boli degenerative. Oamenii care mor de cauze naturale sunt din ce in ce mai putini, astfel incat “moartea din cauze naturale” nici macar nu mai este trecuta in formularele de statistica privind cauzele mortalitatii.

4. bolile nu sunt inevitabile; ne inbolnavim atunci cand continuam sa ne otravim cu toxine si stresam corpul si mintea

Nimeni nu trebuie sa se teama sau sa intre in panica atunci cand se imbolnaveste. Boala este modul natural si normal prin care corpul ne semnaleaza ca trebuie sa-l lasam sa elimine toxinele fizice si mentale pana nu este prea tarziu.

5. corpul nostru stie singur cum sa se vindece de boli, noi trebuie doar sa ii permitem acest lucru

Nu exista solutii instantanee sau scurtaturi pentru insanatosire. Doar corpul insusi poate sa-si faca singur ordine in “ograda” sa, iar pentru asta are nevoie de o hrana curata, fara toxine, si de conditii propice.

6. nu putem sa ne recuperam sanatatea daca continuam sa ne intoxicam corpul cu medicamente de origine chimica si cu “alimente” moarte, anorganice

Imensa majoritate a substantelor chimice din medicamente este o adevarata otrava pentru corp si nu determina insanatosire reala, ci doar forteaza organismul sa se comporte intr-un anume fel pentru ca simptomele bolii sa nu se mai manifeste vizibil (dar boala continua sa “lucreze”).

7. sanatatea perfecta si o viata fericita sunt drepturile noastre dobandite la nastere, si le putem asigura in fiecare zi prin hrana vie, un mental si un psihic sanatos

Purificarea organismului, intarirea sistemului imunitar, atingerea unei stari optime de sanatate sunt premizele existentei unei minti sanatoase dupa cum latinii obisnuiau sa o spuna: “Mens sana in corpore sano”, nefiind altceva decat efectele simple si normale ale unui gest ce implica respectul continuu fata de viata si perfectiunea naturii ce se afla in alimentele naturale.

Lasand la o parte lipsa informationala acuta in ceea ce priveste alimentatia naturala, trecand peste (o parte din) traditiile care au perpetuat in prezent un mod nesanatos si salbatic de a ne hrani, ignorand obisnuinta care ne limiteaza experienta si posibilitatea de a evolua, suntem constienti de faptul ca omul, din fericire, este prin esenta lui curajos, dornic de cunoastere si de evolutie.

Astfel, fiecare va chibzui, va privi cu luciditate vechile si noile (din ce in ce mai multe) informatii si argumente care vorbesc despre calitatile alimentatiei naturale, va indrazni si va alege respectul fata de sine si fata de viata.

   Home | Harta site | Links | Termeni si conditii | Contact | Rss Feed
© 2009 AlimentatieNaturala.ro