Home | Despre noi | Confirmari stiintifice | Comunitate | Contact

Avantajele alimentatiei naturale

  • Alimentatia naturala actioneaza in 3 directii principale: PREVENTIE, CURATIRE si VINDECARE

Alimentatia naturala reduce, stopeaza evolutia si chiar vindeca numeroase boli, inclusiv boli de inima, diabet, cancer, boli de natura cronica. Gatitul alimentelor creeza radicali liberi care sunt cauza majora a cancerului. Cu cat numarul de radicali liberi este mai mic, cu atat riscul de aparitie a cancerului scade. Dupa numai 3 luni de alimentatie naturala, nu veti mai suferi de constipatie sau indigestie, iar starea Dvs. de sanatate se va imbunatati simtitor.

  • Alimentatia naturala se bazeaza pe calitate, nu pe cantitate, pentru satisfacerea nevoilor nutritionale ale organismului

Alimentele procesate termic distrug vitaminele, denatureaza proteinele si grasimile si distrug in totalitate enzimele necesare in procesul de digestie.

Daca veti mari procentul de hrana vie in alimentatia Dvs. va veti simti mai energici, va veti recapata buna-dispozitie, datorita faptului ca alimentele crude va ofera “echilibrul naturii”, adica echilibrul dintre apa vie, nutrienti si fibre, necesare organismului pentru a-si mentine starea de sanatate.

  • Alimentele naturale sunt mai gustoase decat cele procesate termic

Puteti afirma ca acest lucru nu este adevarat dar acest lucru se datoreaza faptului ca papilele gustative sunt “amortite”, fiind excitate in permanenta de sare, zahar, arome sintetice de potentare a gustului.

Alimentatia naturala nu necesita folosirea niciunor substante pentru “a da gust” mancarii. Dupa numai 3 luni de alimentatie naturala, veti descoperi ca gustul hranei vii este mult mai bun. Hrana vie este gustoasa prin sine.

  • Alimentatia naturala necesita mai putin timp pentru preparare si curatarea veselei

Altfel spus, veti petrece mai putin timp in bucatarie si, de fapt, notiunea de bucatarie in sensul clasic de loc unde “se gateste”, dotata cu aragaz, cuptor cu microunde, va disparea, aceasta fiind inlocuita de un spatiu dotat cu storcatoare de legume si fructe, si tot felul de roboti pentru preparate naturale.

De altfel, aceste notiuni isi pierd intelesul in momentul in care va alimentati natural, intrucat veti putea manca la fel de bine un fruct la masa de seara sau o salata la micul dejun.

Aceasta alimentatie ii face pe copii mai independenti de parinti si bunici, ii ajuta sa isi sporeasca increderea in ei prin libertatea propriilor alegeri. Copiii pot prepara cu usurinta diverse meniuri pentru mic dejun, pranz si cina, lasand frau liber imaginatiei in arta combinarii alimentelor.

In acelasi timp, curatarea veselei dupa o masa naturala este mult mai facila decat dupa un meniu traditional.

  • Alimentatia naturala scade riscul de accidente provocate de arsuri, atat la adulti cat si la copii, precum si de accidente provocate de intoxicari cu gaze
  • Alimentatia naturala contribuie la mentinerea bio-sistemului si eco-sistemului Terrei prin diminuarea poluarii mediului inconjurator, precum si la economii ale resurselor de materii prime

Daca toata populatia ar manca natural, industria alimentatiei se va transforma intr-o gradina ecologica. Acest fapt ar conduce la o economie importanta de energie folosita in aceste industrii, inclusiv in industriile chimice care fabrica ingrasaminte pentru pamant si animale.

Alimentatia naturala salveaza importante cantitati de resurse naturale. Ganditi-va doar cate paduri si rezerve de petrol ar fi salvate daca nu ar mai fi necesara ambalarea produselor semipreparate in hartie si plastic. Gradul de poluare s-ar reduce semnificativ, pe de o parte prin producerea unei cantitati mai mici de dioxid de carbon, concomitent cu producerea unei cantitati mai mari de oxigen.

In acelasi timp, s-ar face o economie substantiala daca oamenii ar consuma direct cereale integrale, decat acestea sa fie folosite ca nutret pentru animale, care apoi sunt sacrificate.

  • Alimentatia naturala conduce la economie de bani si diminuarea suferintei

Consumul de hrana vie presupune o diminuare a cantitatii de hrana consumata in timp, datorita faptului ca accentul se muta de la cantitate la calitate. In acelasi timp, nu veti mai fi nevoiti sa cheltuiti sume importante pe medicamente, in spitale, pe asigurari de sanatate si nici sa suferiti de o boala sau alta.

   Home | Harta site | Links | Termeni si conditii | Contact | Rss Feed
© 2009 AlimentatieNaturala.ro