Home | Despre noi | Confirmari stiintifice | Comunitate | Contact

Boala, actiunea de vindecare a organismului

“Boala este actiunea proprie de vindecare a corpului, respectiv de detoxifiere si revenire la starea normala de echilibru si sanatate.”

“Nici o bacterie sau alt microorganism nu sustine si nu genereaza boala.”

Organismele vii au capacitatea de a se auto-directiona, a fi auto-constructive, de a se auto-apara, de a se prezerva, de a se auto-mentine si, in caz de boala, de a se auto-reface si auto-insanatosi.

Corpul actioneaza perfect de fiecare data. Suntem singurii nostri dusmani. Singurul mod de a ne ajuta corpul este sa colaboram cu el, sa ii satisfacem nevoile.

Prima regula ar fi sa nu interferati cu corpul atunci cand sunteti bolnavi.

Asta inseamna repaus pe cat posibil pentru conservarea energiei si lipsa alimentarii, cu alte cuvinte, postul sau pauza alimentara. Obisnuim sa luam medicamente ca sa ajutam corpul atunci cand suntem bolnavi, din cauza faptului ca intelegem boala ca un atac al micro-organismelor asupra acestuia insa, corpul stie cel mai bine de ce are nevoie pentru a se vindeca, daca este lasat in pace. Stresul cauzat de ingerarea de medicamente in perioadele de boala, are un efect extraordinar de nociv.

Boala este actiunea proprie de vindecare a corpului, respectiv de detoxifiere si revenire la starea normala de echilibru si sanatate. Corpul este singurul care initiaza si conduce procesul bolii pentru a-si indeplini functiile fiziologice.

Corpul declanseaza diverse maladii pentru a indeplini un scop care serveste intregului organism, nu doar unei parti a acestuia. Corpul este singurul actor in efortul de a elimina toxinele.

Nivelul de vitalitate si perioada de “supraincarcare” a organismului determina tipul crizei. De exemplu, copii racesc frecvent pe cand batranii manifesta mai degraba o suita de boli degenerative, cronice.

Corpul trebuie sa se gaseasca intr-o stare toxica inainte de a institui criza. Nici o bacterie sau alt microorganism nu sustine si nu genereaza boala. Boala este un proces eliminativ, curativ.

De altfel, microorganismele nu traiesc pe tesuturi vii. Bacteriile nu au nici o putere asupra celulelor vii. Avem in traiectul intestinal miliarde de microorganisme, pe piele de asemenea, in nas, in cavitatea bucala, pe cap si in alte cavitati. Bacteriile si virusii nu pot fi facuti raspunzatori pentru boala. Bacteriile nu invadeaza organismul pentru ca ele traiesc in organism.

In timpul manifestarii unei boli, corpul ia energie de la procesele fiziologice normale si o redirectioneaza catre procesul de detoxifiere si vindecare.

Corpul va elimina orice il irita. De exemplu, daca respirati aer cu mult praf, corpul va secreta mucus pentru a incercui si elimina praful iritant sau puteti stranuta in situatia in care fenomenul se produce brusc. In ambele cazuri, organimsul reactioneaza defensiv. Astfel, toate procesele de remediere a bolilor reprezinta actiunea defensiva a corpului.

Bacteriile nu controleaza corpul asa cum lumea medicala ne lasa sa credem. Medicii trateaza bolile, deci efectele, si nu cauza bolilor, adica toxicitatea, ce genereaza starea de patologie. Singura boala este toxemia care, poate imbraca mai multe forme, de la o simpla durere de cap, la o raceala, la o tumora si la cancer.

Prezentam un citat al Dr. David Reuben din cartea acestuia “Tot ce vrei sa sti legat de nutritie” (“Everything You Always Wanted to Know About Nutrition”), pentru a ilustra nevoile si puterea organismului: “un mar contine 191 componente chimice cunoscute, fiecare dintre acestea jucand un important rol in nutritia omului. Cand mancati un mar, peste 1.300 de reactii chimice au loc pentru a diviza acel mar in componente moleculare. Aceste molecule sunt apoi transmise exact in locul unde corpul are nevoie de ele. Pectina merge in intestinul gros, vitamina C este trimisa catre piele, vitamina A este trimisa catre retina de la ochi, si asa mai departe cu fiecare dintre cele 191 componente. Nu esti tu cel care face aceste lucruri posibile pentru ca nici nu sti ca aceste lucruri au loc. Sunt 160.000 specii de plante pe acest glob – nu esti tu cel care a pus vreuna acolo. Dar majoritatea dintre ele te tin in viata. (…) asa ca nu te gandi ca oamenii care pregatesc micul dejun instant sau o imitatie de suc de portocale sau painea alba au idee despre nevoile corpului tau. Aceasta se aplica si celor care fabrica medicamente sau suplimente nutritionale. Aceste minti nu pot imbunatati “marea creatie” care esti tu si care iti permite sa traiesti in fiecare zi.”

Oamenii trebuie sa invete sa aiba incredere in inteligenta propriului corp si sa ii furnizeze ce are nevoie.

Lupta corpului manifestata prin boala apare cand corpul nu primeste ce are nevoie sau cand se creeaza interferente.

Alimentand corpul cu alimentatie denaturata presupune o furnizare incorecta a nevoilor acestuia, iar administrarea de medicamente, tratamente si alte modalitati anti-viata constituie grave interferente. Acest fapt este demonstrat prin starea de “sanatate” generala a oamenilor si nu mai are nevoie de nici o dovada suplimentara.

Ne-am putea intreba, daca corpul poseda toata aceasta inteligenta, de ce se imbolnaveste? Corpul se imbolnaveste tocmai pentru faptul ca poseda aceasta inteligenta.

Boala nu trebuie privita ca o pedeapsa sau ca un lucru prostesc ci ca pe o manifestare a ignorantei fiecaruia, un semnal de alarma asupra faptului ca obiceiul unei alimentatii denaturate si a unei vieti dezechilibrate si lipsite de armonie nu este bun.

Consecintele actiunilor noastre ne transmit cel mai clar daca ceea ce facem este bine sau nu. Consecintele sunt masura propriilor noastre decizii si nu avem nevoie de sfatul nutritionistilor, ai medicilor sau ai fizio-terapeutilor pentru a ne spune ca procedam gresit sau nu.

Marea majoritate a oamenilor nu tin cont de nevoile corpului lor, il bombardeaza cu substante toxice si, prin urmare, el isi declanseaza propriile mecanisme pentru a incepe procesul de purificare si expulzare a materiei toxice.

Fiecare om poate si are dreptul sa fie sanatos. Alimentatia naturala, alaturi de ceilalti factori care contribuie la o viata armonioasa, constituie un factor esential care va permite corpului sa-si recastige si sa-si recladeasca sanatatea.

   Home | Harta site | Links | Termeni si conditii | Contact | Rss Feed
© 2009 AlimentatieNaturala.ro