Home | Despre noi | Confirmari stiintifice | Comunitate | Contact

Ce este un aliment natural?

“Natura ne arata ca tot ce inseamna viata este levogir, iar dextrogir sunt numai structurile amorfe, fara viata”

Se cunoaste faptul ca tesuturile si structurile organismelor uman si animal au o anumita calitate biochimica: sunt levogire, aceasta insemnand ca, conformatia lor spatiala tridimensionala este rotita spre stanga, in timp ce planul luminii polarizate este deviat spre stanga. Cand un animal este ucis, moleculele corpului sau mort devin dextrogire – conformatia lor spatiala tridimensionala este rotita spre dreapta, in timp ce planul luminii polarizate ce trece prin molecule este deviat spre dreapta.

Acelasi lucru se intampla cu toate produsele vegetale si animale “ucise” de energia focului: moleculele lor devin dextrogire si greu utilizabile ca atare in metabolismul intermediar al omului, care este specializat pentru metabolizarea substantelor levogire.

In consecinta, produsele devin inerte biologic, pierzandu-si activitatea biologica si hranind celulele bolnave ale organismului.

Aceste celule patologice – inflamatorii, degenerative si mutagene, au structura lor biochimica bazata exact pe aceste molecule dextrogire, rezultate in urma tratamentelor termice intense.

Intregul metabolism intemediar este specializat pentru metabolizarea substantelor levogire. In cursul prelucrarilor termice si chimice, asociate tehnicilor gastronomice, o parte din substante isi modifica izomeria, devenind dextrogire si greu utilizabile ca atare in metabolismul intermediar.

Starea organica a alimentelor permite o digestie rapida si eficienta, cu consum de energie minim, avand in vedere ca, pentru a obtine enegie din mancare, corpul trebuie sa consume energie.

De exemplu, consumam 30 de calorii in procesul de digestie, absorbtie, transport si asimilare a unui pepene rosu si obtinem 400 calorii. Pe de alta parte, putem consuma 280 de calorii in procesul de digestie a carnii si obtinem tot 400 calorii.

Alimentele naturale, deci neprocesate termic, nu sunt afectate la nivel:

  • bio-chimic – configuratia moleculara
  • bio-fizic – campuri energetice biologice
  • bio-informational – o structura cat mai mult posibil organizata informational.

Pe langa acest aspect, alimentele naturale:

  • nu contin substante toxice
  • au un aspect placut, atat alimentele consumate ca atare, cat si preparatele culinare
  • asigurara echilibrul intre nutrienti, bazandu-ne pe principiul diversitatii
  • pastreaza continutul de nutrienti in stare organica
  • au suficienta apa vie pentru a satisface nevoile de apa a organismului
  • mentine echilibrul acido-bazic (pH); aproape orice aliment in stare cruda este metabolizat ca o baza, chiar daca in starea naturala are un pH acid.

Alimentele naturale, nu ar mai trebui sa se numeasca naturale ci, pur si simplu alimente, aceste adjective fiind mai utile a fi atribuite alimentelor denaturate. De exemplu, pe eticheta produselor denaturate, poate fi mentionat: “acest aliment dauneaza grav sanatatii.”

Concluzia este simpla: prin consumul de alimente moarte din punct de vedere biochimic, fie vegetale sau animale (inclusiv paine coapta), ale caror molecule sunt dominant dextrogire, organismul uman va favoriza formarea de celule inflamatorii (boli inflamatorii), celule infectioase (virusi si bacterii), celule mutagene (cancere de toate felurile), si celule degenerative. Cea mai des intalnita boala degenerativa este batranetea.

   Home | Harta site | Links | Termeni si conditii | Contact | Rss Feed
© 2009 AlimentatieNaturala.ro