Home | Despre noi | Confirmari stiintifice | Comunitate | Contact

Curatenia interioara

“Curatenia interioara a corpului este o necesitate pentru a fi sanatosi”

Corpul functioneaza cel mai eficient atunci cand nu este incatusat. Murdaria nu este tolerata. Majoritatea oamenilor aprecieaza curatenia externa si tin cont de reguli de igiena. Cu toate acestea, mult mai importanta decat curatenia exterioara este curatenia interioara.

Suma tuturor proceselor prin care corpul se mentine curat se numeste eliminare sau drenare. Cu cat eliminarea este mai eficienta, cu atat corpul este mai curat. Substantele straine sunt eliminate in mod continuu, prin organele de eliminare. La fiecare inspiratie, se elimina gaze toxice. Prin piele se elimina in continuu celule moarte si substante toxice.

Pentru diminuarea si eliminarea toxinelor, corpul are la dispozitie numeroase cai: sistemul limfatic (polipi, amigdale, apendice, splina, vase de sange), ficatul, rinichii, plamanii, intestinele si colonul, pielea si limba, precum si ochii, sinusurile, bronhiile. Exista situatii in care organismul ia masuri de urgenta (voma, diaree, eruptii pe piele, diureze puternice, mucus).

La nivel celular, curatarea se realizeaza in felul urmator: celulele isi extrag nutrientii din limfa, prin procesul de difuziune, respectiv pinocitoza si fagocitoza si elimina ce e in surplus prim membrana celulara inapoi in limfa. Sistemul limfatic este cel care tine celulele in mediu lichid.

Reziduurile sunt partial detoxifiate de organele sistemului limfatic in pregatirea lor pentru a trece in sistemul sanguin care, transporta reziduurile catre plamani, ficat si rinichi pentru eliminare.

Capacitatea de eliminare a toxinelor de catre organism este imensa.

Practic, putem functiona si cu un rinichi, cu un plaman, etc. Astfel, pentru a elimina cantitatea prea mare de toxine acumulata in organism, apare necesitatea de boala sau crize de vindecare.

Atunci cand se manifesta o boala, energiile disponibile in mod normal pentru activitati motrice, creative si cele ce tin de sistemul nervos, digestiv, etc., sunt redirectionate catre zona afectata prin boala respectiva. Astfel, o persoana bolnava are mai putina energie pentru nevoile obisnuite si, punem accent pe diminuarea proceselor digestive.

Se cunoaste faptul ca, atunci cand suntem bolnavi, este de preferat sa consumam multe lichide, mancare usoara, altfel spus usor digerabila si, daca este posibil, sa nu mancam deloc.

Pauza alimentara sau “postul negru” este masura de remediere cea mai indicata in caz de boala.

Este recomandat a se consuma lichide in cantitati mai mari decat in mod normal, pentru a permite organismului sa elimine toxinele acumulate si, pentru a nu crea incarcari si blocaje la nivelul organelor de eliminare.

Facand o paralela cu lumea animala, vom observa ca, animalele bolnave nu mananca nimic. De asemenea, putem observa aceeasi reactie, instictiva, la copii, care mananca mai putin sau deloc atunci cand nu se simt bine sau afectati de o anumita boala.

Chiar si pentru cei care se alimenteaza cu hrana vie, este recomandat ca, periodic, sa se tina perioade de pauza alimentara, pentru a permite reglarea si echilibrarea unor procese care au loc.

Mentinandu-va un organism sanatos, boala nu mai apare, corpul nemaiavand toxine de eliminat.

Pentru a ne reface starea de sanatate, 3 aspecte sunt esentiale:

  • descoperirea cauzei afectiunii, respectiv a dezechilibrului interior creat
  • eliminarea cauzei prin intelegere si recunoastere, pregatind la nivel mental refacerea organismului iar la nivel fizic permitand corpului refacerea pe cale naturala, fara a-l stresa cu alte toxine
  • mentinerea starii de sanatate recapatate, prin educatie asupra actului alimentar si asupra echilibrelor la nivel mental si spiritual

In prezent avem mult mai multe descoperiri medicale decat in orice alta perioada, avem mult mai multi practicieni in medicina decat oricand, personalul medical se bucura de mai mult respect decat oricand inainte, insa avem mai multe boli si suferinta decat oricand.

   Home | Harta site | Links | Termeni si conditii | Contact | Rss Feed
© 2009 AlimentatieNaturala.ro