Home | Despre noi | Confirmari stiintifice | Comunitate | Contact

Alimentatia naturala are efect benefic asupra vederii

Ochii constituie o parte vitala a corpului, carora le acordam atentie sporita pentru ca, prin intermediul lor, ne putem misca si putem relationa cu exteriorul.

Majoritatea varstnicilor au probleme cu vederea insa, in ultima vreme, din ce in ce mai multi copii si adolescenti sunt afectati de deficiente ale vederii, fiind nevoiti sa poarte ochelari. Sanatatea corpului se reflecta si in claritatea vederii.

Ochii pot sa focuseze la departare si la apropiere, datorita faptului ca lentile ochiului sunt elastice. Lentilele in sine sunt formate dintr-o capsula elastica, puternica, de fibre proteice. Ligamentele tin aceste lentile si permit contractarea si relaxarea musculaturii oculare. Atunci cand lentilele isi schimba forma, ochiul se adapteaza asa incat sa poate privi un obiect atat la distanta cat si la apropiere.

Pentru o persoana in varsta, lentilele isi pierd elasticitatea naturala si devin din ce in ce mai rigide, datorita faptului ca proteinele din masa lentilelor se denatureaza. Daca lentilele isi pierd elasticitatea, nu se mai pot ajusta rapid la punctul foscusat iar in timp, isi pierd definitiv elasticitatea si raman permanent fixe si focusate doar la o singura distanta.

Denaturarea proteinelor ce constituie lentilele ochiului are loc deoarece corpul este focusat pe procesele de vindecare si pe transmiterea energiilor regenerative in multe parti ale corpului.

Odata ce se trece la alimentatia naturala, corpul incepe procesul de refacere a corpului, si implicit a activitatii oculare. Gradul si perioada de refacere depinde de gradul de toxicitate al organismului si de cat de afectata a fost functia vederii.

Majoritatea oamenilor considera ca este natural ca vederea sa scada odata cu varsta insa, de fapt, pe fondul alimentatiei denaturate, procesele degenerative sunt numeroase, vederea fiind doar unul dintre acestea.

Majoritatea oamenilor care poarta ochelari sufera de una dintre cele 3 probleme oculare: miopie, hipermetropie sau astigmatism.

Este interesant faptul ca miopia apare in general la copii si se agraveaza pana la varsta de 20 de ani.

S-a dovedit stiintific ca, carbonatul de sodiu din bauturile carbogazoase ar fi una dintre cauzele aparitiei miopiei la copii.

   Home | Harta site | Links | Termeni si conditii | Contact | Rss Feed
© 2009 AlimentatieNaturala.ro