Home | Despre noi | Confirmari stiintifice | Comunitate | Contact

Intelegerea atasamentului fata de alimentele denaturate

“Sanatatea este un drept de la nastere a fiecarei persoane.”

Constientizarea este cea mai buna metoda de a invinge asocierile emotionale cu alimente denaturate, distructive, ca dulciuri, cartofi prajiti, inghetata, etc.

Daca suntem constienti de ce ne dorim o cupa cu inghetata, suntem intr-o postura mai buna de a ne descurca cu acea dorinta. Recunoscand ca acel impuls vine din copilarie, din conditionari emotionale si nu dintr-o dorinta reala, fiziologica, vom fi mai in masura sa ne schimbam obiceiurile.

Pe langa aceasta constientizare este nevoia de educatie asupra mancarurilor si alimentelor pe care ni le dorim sau pe care le evitam. Daca vom intelege ca zaharul alb ne saraceste in nutrienti, daca stim care sunt beneficiile alimentatiei naturale, vom fi in pozitia sa invatam sa ne bucuram de alimente in starea lor naturala.

Astfel, este necesar mai intai sa ne educam in privinta unei diete corecte si sanatoase si apoi sa constientizam ce alimente consumam si de ce.

O alta metoda este dezvoltarea unei imagini pozitive despre propria persoana, prin cresterea increderii.

Multi oameni se complac in obiceiuri alimentare distructive din ideea de a se pedepsi pentru ca nu sunt suficienti de buni.

Multi oameni sufera din cauza faptului ca se considera inferiori. Oamenilor care nu vad nimic care sa valoreze in propria persoana, le va fi foarte greu sa-si imbunatateasca sanatatea prin intermediul unei diete. Dorinta pentru sanatate deseori indica o dezvoltare in sens pozitiv a propriei imagini, a propriei persoane.

Ceea ce trebuie sa realizam este ca sanatatea si bunastarea este un drept de la nastere a fiecarei persoane. Fiecare dintre noi merita sa fie perfect sanatos mental, fizic, spiritual si daca in prezent nu suntem asa, atunci trebuie sa ne recastigam acest drept printr-o nutritie sanatoasa si o atitudine mentala si emotionala pozitiva.

Afirmarea calitatilor pe care dorim sa le dezvoltam in noi este o alta metoda de a depasi conditionarile emotionale din trecut.

O afirmatie este o simpla propozitie care o facem referitoare la ceva ce ne priveste personal.

De exemplu, daca atractia pentru alimente junk-food sau pentru carne este foarte mare, putem sa spunem: “de azi mananc doar acele alimente care sunt bune pentru sanatatea mea”. Folosind aceste afirmatii pozitive, putem genera multe schimbari la nivel emotional si mental.

Este util sa ne observam in momentul prezent si sa ne compunem afirmatia care ni se potriveste cel mai bine in stadiul in care ne aflam. Este important de a face aceasta afirmatie intr-o maniera pozitiva. De exemplu, in loc sa spunem: “Nu voi fi ingrijorat”, putem spune: “Sunt calm, linistit si centrat”.

Este necesar ca aceste afirmatii sunt fie formulate si spuse la timpul prezent, ca si cum s-ar petrece deja acum, in momentul vorbirii.

Aceste afirmatii pot fi scrise zilnic sau pot fi repetate in liniste sau cu voce tare. In mod obisnuit, ar trebui sa devina o parte a vietii cotidiente pentru cateva saptamani ca sa aiba efect.

Afirmatiile nu sunt totusi magice. Ele sunt metode efective de a ne inconjura cu un mediu pozitiv, o stare pozitiva in care sa putem evolua. Ele ne permit sa ne asumam repsonsabilitatea pentru sanatatea noastra emotionala si servesc direct ca mijloace de activare a puterilor latente. Este cea mai usoara si mai ieftina terapie care o putem face, fara rezultate negative si fara riscuri.

Afirmatiile sunt cele care fac legatura intre starea noastra constienta si emotiile noastre subconstiente. Daca in mod constient ne directionam energiile catre o dorinta, tindem sa ne indeplinim acea dorinta. Daca afirmatiile sunt folosite in mod regulat si cu credinta, putem repede sa ne debarasam de starile emotionale subconstiente care ne conditioneaza propria persoana si ne face dificila evolutia.

Nu putem sa nu amintim macar faptul ca, practica medicala actuala in acest domeniu este limitata si departe de a vindeca.

Cand oamenii arata simptome de instabilitate emotionala sau boala mentala, invariabil il ducem la psihiatru care ii prescrie medicamente, injectii, tratamente cu socuri electrice, lobotomie pre-frontala sau psihoterapie.

Sa ne amintim faptul ca, companiile de medicamente nu sunt institutii caritabile. Durerile noastre, dicomfortul mental si insomnia sunt aurul lor si, nu in mod surprinzator, medicamentele cele mai profitabile sunt cele cu care agata lent dar sigur marele public.

   Home | Harta site | Links | Termeni si conditii | Contact | Rss Feed
© 2009 AlimentatieNaturala.ro