Home | Despre noi | Confirmari stiintifice | Comunitate | Contact

Alimentatia naturala, pentru o viata sanatoasa

“Viata vine din viata. Cu alte cuvinte, in masura in care respectam viata, si viata ne va respecta pe noi

Corpul strain aduce informatia separarii pe cand naturalul ofera informatia integrarii si unificarii”

Alimentatia naturala este un mod de viata ce ne confera posibilitatea de a trai simplu, normal si sanatos, care poate schimba fundamental intreaga societate actuala. Fiecare amanunt al vietii noastre este la fel de important: ce gandim, spunem, mancam, faptele noastre, ne definesc existenta.

Hrana naturala naturalizeaza, reface, reconstruieste, regenereaza structurile degenerate de alimentatia si viata saturata cu toxine fizice, psihice si mentale.

Hrana vie este primul pas catre sanatate, ce ne conduce catre necesitatea schimbarii si “curatarii” si la nivel mental si emotional, prin autoeducatie, prin traire constienta si asumarea gandurilor, cuvintelor si faptelor noastre.

Practic, prin trecerea la alimentatie naturala, prin curatarea corpului fizic, au loc schimbari si la nivel mental si emotional. Apare necesitatea de a “curata” si mentalul (gandurile), si emotionalul (sentimentele), pentru a mentine echilibrul acestei triade.

Alimentatia naturala este in armonie cu natura, in acord cu principiile vietii, de bun simt, cu consecinte benefice atat pentru corpul, cat si pentru psihicul si mentalul nostru.

Alimentatia naturala respecta viata sub orice forma s-ar afla aceasta:

  1. corp animal – nu mai este ucis producatorul ci este folosit produsul oferit de acesta

  2. corp vegetal – nu mai sunt distruse vitaminele si enzimele, ca suport concret al viului si bioenergeticului in acest regn
  3. corp mineral – nu se mai rafineaza mineralele ce pot fi folosite in avantajul corpului nostru

De la terapeutica la preventie

Alimentatia naturala actioneaza atat la nivel terapeutic, in caz de boala, cat si preventiv, datorita faptului ca alimentele isi mentin calitatea de produse organice, adica ale vietii.

Nu exista nici un tratament medicamentos (anorganic) prin care sa ne recuperam starea de sanatate decat auto-refacerea prin substante organice, vii, la fel de vii ca si propriul nostru corp.

Medicina actuala incearca sa remedieze si sa elimine simptomele (efectele) bolilor, oamenii considerand ca s-au “vindecat” odata cu disparitia simptomelor insa, disparitia simptomelor nu inseamna si disparitia bolii. Boala nu poate fi inlaturata fara a elimina cauzele, iar cauzele isi au originea in dezechilibre atat la nivel fizic, cat si psihic si mental.

Intelepciunea in materie culinara ne determina sa nu asteptam ca boala sa se manifeste pentru a o trata, ci sa facem acest lucru mai inainte, prin preventie.

Stim cu totii ca motoarele merg bine sau prost in functie de calitatea combustibilului folosit. Ca o comparatie, daca o masina o alimentezi cu carburant de proasta calitate, se va strica mai repede, atata doar ca piesele se pot inlocui la orce service, pe cand organele corpului nostru nu pot fi inlocuite decat prin operatii complicate sau deloc.

Cu toate acestea, putini dintre noi realizeaza ca tocmai calitatea alimentelor influenteaza direct performatele abilitatilor noastre fizice si mentale.

Cele mai mari si mai rasunatoare descoperiri din istorie sunt cele care sunt cel mai putin intelese la inceput, pentru ca se afla in contrast cu opinia publica si cu majoritatea parerilor epocii respective. Sunt impotriva traditiei, mentalitatii, iar mentalitatea se schimba cel mai greu.

In special in zilele noastre, cand capacitatea de influenta la nivel mental a oamenilor este foarte usor manipulata prin media, forta financiara a firmelor procesatoare din industria alimentara, a firmelor de medicamente este foarte mare si omul se regaseste in fata unei informatii diversificate, din care nu mai stie ce sa aleaga.

Dictonul lui Hipocarate, parintele medicinii moderne, pare uitat de medicina moderna:

“Suntem ceea ce mancam, iar bolile trebuie tratate inainte de toate prin alimentatie. Lasati leacurile in borcanele lor daca puteti vindeca bolnavul cu ajutorul hranei. Alimentul sa va fie medicament, iar medicamentul sa va fie aliment”.

Hipocrate recomanda atat celor bolnavi, cat si celor sanatosi, o alimentatie alcatuita din cruditati, precizand ca acestea ajuta la eliminarea toxinelor si astfel organismul isi recapata forta vitala pierduta printr-o alimentatie nesanatoasa.

Cand vorbim despre alimenatie naturala, vorbim despre respectul fata de viata, respectul fata de noi insine si mai ales respectul fata de legile universale caci, alimentatia naturala este o consecinta a unei atitudini fata de viata, a unei anumite evolutii in plan spiritual, o evolutie a constiintei care ne face responsabili atat in fata noastra cat si in fata mediului exterior.

Alimentatia naturala presupune un anumit nivel de autoeducatie si o schimbare de mentalitate, fiind o conditie absolut necesara pentru continuarea evolutiei.

Consecintele pozitive – atat la nivelul experientei fiecarui om care a avut curajul sa treaca la alimentatia naturala, cat si la nivel de cercetari stiintifice, confirma in nenumarate randuri beneficiile alimentatiei naturale.

   Home | Harta site | Links | Termeni si conditii | Contact | Rss Feed
© 2009 AlimentatieNaturala.ro