Home | Despre noi | Confirmari stiintifice | Comunitate | Contact

Meniuri salate naturale

Salatele reprezinta in alimentatia naturala un fel principal si se servesc cu maioneza sau diferite sosuri. Salatele se asezoneaza cu urmatoarele ingrediente: ulei presat la rece, iaurt, smantana, lamaie, plante aromatice si condimente naturale. Se poate adauga sare marina, pentru cei ce simt nevoia.

Salata de telina cu mar

Ingrediente: 3 morcovi, ½ telina, 2 mere, patrunjel, piper, ulei, zeama de lamaie, o lingurita miere, condimente naturale.

Preparare: Se dau morcovii, telina si merele pe razatoarea mica (pentru o salata mai zemoasa) sau pe razatoarea mare. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca compozitia, de preferat cu mana.

Servire: Se serveste simpla sau cu paine naturala.

Salata de rosii cu spanac si cascaval

Ingrediente: 5 rosii potrivite, o mana de spanac, o mana de salata, o mana de loboda, masline naturale, branza telemea, parmezan obtinut din lapte crud de vaca, 3 ridichi, doua fire de ceapa, ulei, otet de mere si miere dupa gust, condimente naturale. Se poate adauga si paine naturala faramitata.

Preparare: rosiile se taie bucati mai mici, spanacul, salata, loboda si ceapa se taie marunt, cascavalul se rade pe razatoarea mare, ridichiile pe razatoarea mica. Branza telemea se taie cubulete mici.

Se amesteca toate ingredientele, mai putin parmezanul, de preferat cu mana. Se pune intr-o farfurie si se rade parmezan pe deasupra, pe razatoarea mica.

Servire: Se serveste simpla sau cu paine naturala.

Salata avocado cu fructe exotice

Ingrediente: un avocado, 3 felii ananas, o portocala, ¼ grapefruit, o lingurita zeama de lamaie, suc de la o portocala, o banana, ½ kiwi, cateva nuci, smantana, cateva stafide.

Preparare: Avocado, ananasul, portocala, si grapefruit-ul se taie cubulete, banana se taie rodele.

Se amesteca toate ingredientele. Smantana se poate adauga ca atare sau sub forma de frisca. La sfarsit se orneaza cu felii de kiwi.

Salata de urzici

Ingrediente: 3 maini urzici, 2 legaturi loboda, 5-6 frunze mari salata, o legatura patrunjel, 2 fire usturoi verde, 2 rosii, seminte floarea soarelui, ulei presat la rece, otet de mere. Se mai poate adauga si o legatura de untisor iar, pentru cei care doresc o salata mai picanta, in loc de legaturile de usturoi se poate adauga o legatura sau 2 de leurda.

Preparare: Se spala toate frunzele cu apa, fara a fi lasate mai mult timp in apa, datorita solubilizatii anumitor vitamine si minerale. Verdeturile se maruntesc dupa dorinta, se adauga ulei si otet si se amesteca cu mana.

Servire: se serveste simpla sau cu branza telemea rasa pe deasupra.

Salata fructe de vara cu telina

Ingrediente: 2 piersici, o caisa, 2 pere, o banana, cateva stafide, frunze de salata, o felie telina, o lingurita afine sau coacaze uscate.

Preparare: fructele se taie cubulete sau felii, dupa dorinta. Telina se da pe razatoarea mica. Se amesteca ingredientele, exclusiv afinele. Se aranjeaza frunzele de salata pe o farfurie. Se adauga salata si se orneaza cu afine.

Se poate servi simpla sau cu smantana.

Salata de morcovi cu portocale si seminte

Ingrediente: 2 morcovi, 2 portocale, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan.

Preparare: morcovii se dau pe razatoarea mica, portocalele se taie cubulete. Se adauga semintele si se amesteca. Se poate adauga otet de mere si o lingurita de miere.

   Home | Harta site | Links | Termeni si conditii | Contact | Rss Feed
© 2009 AlimentatieNaturala.ro