Home | Despre noi | Confirmari stiintifice | Comunitate | Contact

Meniuri sosuri naturale

Sosurile sunt folosite in alimentatia naturala ca atare, cu paine naturala sau ca baza pentru alte meniuri naturale. La preparare se foloseste ulei presat la rece, de seminte de struguri (neutru ca gust si mai usor fata de alte uleiuri), ulei de seminte de dovleac si de floarea soarelui, precum si ulei de masline. Condimentele se adauga dupa gust.

Maioneza naturala

Ingrediente: 2 galbenusuri crude (preferabil oua de tara), o lingurita mustar, zeama de lamaie, ulei de samburi de struguri (recomandat datorita faptului ca nu pastreaza gustul amarui specific uleiului presat la rece de floarea soarelui, precum si datorita faptului ca este mai usor).

Preparare: se pun intr-un vas cele 2 galbenusuri si mustarul si se amesteca cu mixerul in timp ce se adauga ulei, pana se intareste. La sfarsit se adauga zeama de lamaie.

La final se pot adauga condimente naturale (piper, boia, legume deshidratate), in functie de reteta in care dorim sa folosim maioneza (Ciuperci cu maioneza, etc.).

Pentru obtinerea unor sosuri mai complexe, la maioneza se mai pot adauga: smantana, usturoi, rosii date pe razatoare, telemea, branza dulce, ceapa verde taiata marunt, usturoi, marar, patrunjel.

Sos de avocado

Ingrediente: 3 avocado, o cana lapte, zeama de la 2 portocale, iaurt sau lapte batut, smantana, piper, condimente naturale.

Preparare: se taie avocado, se adauga restul ingredientelor si se mixeaza. La final putem adauga smantana, pentru a obtine consistenta dorita.

Se poate servi ca atare pe paine naturala sau ca sos pentru diverse meniuri naturale.

Sos de rosii

Ingrediente: 5 rosii, ulei de masline / dovleac, un catel usturoi, o legatura patrunjel.

Preparare: Rosiile se dau pe razatoarea mica sau prin masina de carne, pentru a se obtine o pasta, la care se adauga usturoiul pisat si legatura de patrunjel taiata si se mixeaza in timp ce se adauga ulei. Se adauga condimente naturale dupa gust.

La acest sos se poate adauga si nuca macinata.

Se poate servi ca atare, uns pe paine naturala sau ca sos pentru diverse meniuri naturale.

   Home | Harta site | Links | Termeni si conditii | Contact | Rss Feed
© 2009 AlimentatieNaturala.ro