Home | Despre noi | Confirmari stiintifice | Comunitate | Contact

Nucile previn riscul de aparitie a bolilor de inima

Spre deosebire de celelalte seminte oleaginoase, care contin acizi grasi mononesaturati, nucile sunt bogate in acizi grasi polinesaturati, respectiv acid linoleic si linolenic, precum si niveluri ridicate de arginina, folati, fibre, tanin si polifenoli.

Cu toate ca nucile sunt bogate in energie, studiile clinice au aratat ca, consumul de nuci nu cauzeaza o crestere a greutatii corpului atunci cand sunt consumate ca inlocuitor al altui aliment.

De asemenea, studiul a demonstrat ca nucile, ca parte integranta in dieta, scad concentratia colesterolului din sange.

Studiul a fost facut pe 200 de subiecti reprezentativi, selectati din 51% din populatia adulta din SUA care prezentau risc in bolile de inima.

Rezultatele studiului au fost sustinute de alte cateva studii, toate demonstrand faptul ca, exista un raport invers proportional intre riscul de aparitie a bolilor de inima si consumul zilnic de nuci, in cantitate mica.

Pentru varianta integrala a articolului, disponibila numai in limba engleza,  click aici.

Sursa: The American Society for Nutritional Sciences, J. Nutr. 132:1062S-1101S

   Home | Harta site | Links | Termeni si conditii | Contact | Rss Feed
© 2009 AlimentatieNaturala.ro