Home | Despre noi | Confirmari stiintifice | Comunitate | Contact

Painea naturala: preventie si vindecare

“Painea naturala este un aliment ce dauneaza grav bolilor”

Painea naturala este un produs 100% natural, cu un continut ridicat de fibre, nedospit, satios, obtinut prin deshidratare la temperatura de maxim 370C, pastrand astfel toate calitatile unui aliment natural.

Ingredientele principale ale azimei sunt tarata de grau si zerul de la laptele de vaca. Se mai poate adauga si chimen sau, in locul zerului se poate folosi apa de legume.

Nu contine gluten, drojdie, sare sau alti aditivi alimentari si nu are efecte secundare.

Prin calitatile ei, Painea naturala are un rol dublu, avand efect atat preventiv, cat si terapeutic, fiind inlocuitorul natural al painii obisnuite.

Painea naturala nu este un produs dietetic (in sensul patologic), ci ea se adreseaza tuturor oamenilor care vor sa aiba o alimentatie sanatoasa, normala, putand fi folosita ca atare, sau utilizata pentru preparate culinare, sub forma macerata.

Efecte terapeutice

Painea naturala este foarte bine asimilata de organism, fiind un produs viu.

Principala sa calitate este continutul ridicat de fibre alimentare higroscopice, care absorb toxinele din traiectul digestiv si le elimina, in timp ce elementele energetice si nutritive ale coajei bobului de grau hranesc si regenereaza.

La aceste calitati se mai adauga si proprietatile energizante ale zerului, rezultand un produs cu reala actiune terapeutica, un aliment medicament, al carei consum amelioreaza pana la vindecare (in functie de constanta si perioada utilizarii) numeroase afectiuni, intre care: afectiuni ale sistemului digestiv (constipatie, colon iritabil, gastrita, etc.) afectiuni ale sistemului cardio-vascular si nervos, cat si diabet, obezitate, ateroscleroza, osteoporoza, tumori maligne si benigne, afectiuni dermatologice, afectiuni hepatice (hepatita, ciroza), depresie nervoasa, disfunctii endocrine, etc.

Azima conduce la detoxifierea profunda a organismului si disparitia tesuturilor adipoase, reducerea aciditatii stomacale (fiind un aliment predominant bazic), scaderea glicemiei, reglarea metabolismului, refluidizarea sistemului circulator, vindecarea constipatiei prin reglarea tranzitului stomacal si intestinal, reglarea pH-ului.

Totodata, painea naturala scade riscul cancerului de colon, scade riscul de diabet si boli de inima, scade riscul bolilor digestive, scade colesterolul, creste imunitatea, optimizand functiile organismului si netezind calea catre sanatate.

S-a constatat ca, in cazul constipatiei, reglarea tranzitului intestinal apare in maxim 24 ore, iar in cazul celor supraponderali, 1 kg de Paine naturala consumata in aproximativ 10 zile, reduce greutatea corporala cu 1 kg, proces ce se continua atata timp cat se consuma paine naturala, pana la reglarea greutatii corporale.

Compozitie bio-chimica

Tarata din care se face aceasta paine naturala apartine graului (Triticum Aestivum). Bobul de grau este format din 3 parti: endosperm, germene de grau si coaja (tarata).

Tarata contine majoritatea substantelor organice: enzime, proteine, vitamine, saruri organice, oligoelemente (in fizica se cunoaste faptul ca electricitatea statica se acumuleaza la suprafata obiectelor), dar si cantitati mici de pigmenti vegetali, fitohormoni, glicoizi, alcaloizi, taninuri, apa vegetala (14,5%), etc. Toate aceste componente se vor regasi in compozitia biochimica a azimei.

In timpul hidratarii taratelor, au loc modificari minore in compozitie, avand in vedere faptul ca, timpul de contact al zerului cu tarata, deci de activitate enzimatica, este foarte scurt.

Diferenta majora biochimica apare la procentajul umiditatii: 10,8% in cazul azimei rezultate, spre deosebire de tarata, unde acesta este de 14,5%.

Acest aspect, alaturi de altele, este redat in tabelul de mai jos:

Produs Sare (%) Porozitate (%) Umiditate (%) Aciditate (%)
Paine naturala - - 10,8 1,4
Tarate - - 14,5 -
Paine neagra 1,4 62-65 43-48 6-6,5
Paine intermediara 1,4 65-70 42-47 4,5-5
Paine alba 1,2 72-75 43-45 2-4

Prin deshidratare, umiditatea scade mai mult decat in starea initiala a taratei, chiar daca tarata este hidratata initial cu ajutorul zerului, pentru a se obtine starea de liant. Se realizeaza astfel o evaporare a unei parti din lichidul taratei, o deshidratare profunda la nivel celular, cu influenta directa asupra enzimelor, care intra in latenta, in stare de inactivitate, fara a fi insa distruse (asa cum se realizeaza la painea coapta) si fara a fi in activitate intensa (cum se realizeaza la painea naturala hidratata, din faina integrala).

Hidratarea catalizeaza (trezeste) aceste substante organice, iar deshidratarea le fixeaza la un nivel dinamic (viu).

Un alt element esential este faptul ca, la fabricarea azimei s-a inlocuit apa obisnuita (care este un mineral in stare lichida) cu zerul, produs secundar in obtinerea branzei.

Chimenul, condimentul introdus in compozitia Painii Naturale, are si rol de conservant.

Compozitia biochimica a zerului

Limfa (g.%) Proteine (g.%)

Lipide (g.%)

Total Colesterol
90,5 3,5 0,1 -

Carbohidrati

Calorii (Kcal.%)

Total (g.%) Fibre (g.%)
4,6 0 36

Vitamine

A (u.i.%) B1 (g.%) B2 (g.%) A nicotinic (g.%) C (g.%)
urme 0,04 0,18 0,1 1

Saruri minerale (oligoelemente)

Na

(g.%)

K

(g.%)

Ca

(g.%)

Mg

(g.%)

Fe

(g.%)

Cu

(g.%)

P

(g.%)

S

(g.%)

130 140 105 15 0,3 - 97 -

Recomandare

Fiind un aliment natural, Painea naturala nu face minuni peste noapte, altfel spus, boala nu dispare imediat, acest lucru necesitand o actiune constanta, de detoxifiere a intregului organism.

Astfel, pe cei care se se hotarasc sa consume Paine naturala ii sfatuim sa consume produsul minim 7 zile pana se regleaza aciditatea din tubul Dvs. digestiv (alimentatia denaturata, cea pe care o consuma majoritatea oamenilor, fiind foarte acida), astfel incat sa poata descoperi mult mai bine atat gustul cat si efectul acestui produs.

In cazul afectiunilor mai severe se recomanda folosirea Painii naturale pe o perioada de minim 30 de zile (cca 3 kg.), alaturi de alimente naturale care, fiind mai usor digerabile, solicitand deci o energie mai mica pentru digestie, permit regenerarea mai rapida a organismului, prin canalizarea intregii energii catre zona afectata.

Mod de consum Paine Naturala

Consumul zilnic mediu este de 100 gr, depasirea cu prea mult a acestei cantitati putand fi deranjanta, in sensul actiunii purgative a produsului.

Facand o comparatie cu modul de consum al painii coapte obisnuite, observam ca 1 kg de Painea naturala reprezinta cantitatea pentru 10 zile de consum a unei persoane.

Painea naturala este recomandata pentru toate varstele. Pentru cei care nu pot mesteca (persoane varstnice, in general), aceasta poate fi inmuiata, presarata in ciorbe, lapte, ceaiuri sau in orice fel de mancare. Pentru acestia e utila si Painea naturala macinata.

   Home | Harta site | Links | Termeni si conditii | Contact | Rss Feed
© 2009 AlimentatieNaturala.ro